ГоловнаСуспільствоЖиття

У Херсонській області вчитель фізкультури вдарив школяра і намагався занурити його в унітаз

Адміністрація школи підтримала вчителя, оскільки в потерпілого хлопчика "погані оцінки".

Учитель фізкультури в Херсонській області вдарив шестикласника і в присутності інших дітей намагався занурити дитину головою в унітаз. Про це повідомив начальник обласного управління юстиції Костянтин Хутковський, до якого звернулися батьки постраждалого.

Інцидент стався в школі в передмісті Нової Каховки. Постраждалий залишився в школі після уроків, оскільки чекав на шкільний автобус, щоб дістатися до свого села. Разом із хлопчиком залишилися ще кілька учнів. "Хлопчик відкривав пляшку з водою, його штовхнули - і він пролив воду на дитину. У цей час до нього підійшов учитель фізкультури і голосно запитав, навіщо він облив (іншого) водою. Не дочекавшись пояснень, учитель вдарив дитину по потилиці і зі словами "А тепер і тебе намочимо" потягнув його в туалет. Слідом за ними побігли інші учні. У вбиральні учитель фізкультури намагався занурити хлопчика в унітаз, той упирався. Після декількох спроб учитель вдарив хлопчика кулаком у живіт", - сказано в повідомленні.

Мати постраждалого хлопчика зазначає, що шестикласник не розповів батькам про випадок, але вони помітили незвичайну поведінку сина, звернулися до класного керівника, а потім і до директора навчального закладу. Керівництво школи підтримало вчителя, пояснивши батькам, що дитина "погано відповідає на уроках і дружить з хлопцями, у яких погана поведінка".

Батьки потерпілого написали заяву в поліцію. Учитель фізкультури, який знущався над хлопчиком, далі проводить уроки.

Хутковський заявив, що звернення жінки він узяв під особистий контроль, уже скеровано запити до відповідних органів. Також за цим фактом поліція проводить перевірку. У разі підтвердження винуватці будуть покарані згідно із законом.

Нагадаємо, в лютому в київській школі батько школяра побив вчителя фізкультури за те, що той зробив хлопчикові зауваження.

Раніше повідомляли, що вперше в історії України суд виніс рішення у справі про булінг 11 лютого.

Закон про відповідальність за булінг у школах набув чинності 19 січня 2019 року. Передбачені штрафи до 3400 грн або громадські роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram