ГоловнаСуспільствоЖиття

Генпрокуратура затримала чоловіка, який хотів дати 500 тис. доларів хабара Луценкові і Матіосу

Підозрюваний пропонував двом іншим обвинуваченим відкупитися від кримінального провадження.

Фото: gp.gov.ua

Правоохоронні органи затримали чоловіка, якого підозрюють в отриманні 500 тис доларів для нібито подальшої передачі хабара генеральному прокурору Юрію Луценку та його заступнику Анатолієві Матіосу. Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Згідно з повідомленням, чоловік Н. почав вимагати гроші у своїх знайомих, які проходять як обвинувачені у кримінальних справах про вимагання та незаконне поводження зі зброєю. Він заявив, що зможе "вирішити питання" безпосередньо з генпрокурором Юрієм Луценком і головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом про закриття кримінального провадження. Для успішного "вирішення питання" обвинувачені мали передати через цього чоловіка хабар у розмірі 500 тис. доларів.

Сьогодні під час передачі грошей зловмисника затримали.

Обвинувальний акт щодо двох громадян, які планували дати хабар, у Дарницькому суді Києва ще з 2018 року на стадії підготовчого судового засідання.

Нагадаємо, раніше поліція затримала двох підозрюваних у спробі дати хабар у розмірі 5 млн гривень кандидату в президенти - депутату Верховної Ради Юрієві Тимошенку (позафракційний) за відмову брати участь у виборах президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram