ГоловнаПолітика

Луценко визнав, що посол США не давала йому "списку недоторканних"

"Я взяв листочок і кажу: "Диктуйте список". Вона каже: "Ні, ви неправильно зрозуміли".

Луценко визнав, що посол США не давала йому "списку недоторканних"
Фото: Facebook.com/LlutsenkoYuri

Генеральний прокурор Юрій Луценко визнав, що посол США Марі Йованович не давала йому "списку недоторканних" осіб.

В інтерв'ю "Бабелю" Луценко розповів про обставини цієї зустрічі з послом.

"Зустріч була в ГПУ, за цим столом у січні 2017 року. Вона проходила не сам на сам. Вона була не сама, і я був не сам. Пані Йованович цікавила справа Віталія Каська. Річ у тому, що пан Касько прописав у службовій квартирі маму, яка ніколи не виїжджала зі Львова, - це були ознаки зловживання", - повідомив Луценко.

"За її словами, Касько був видатним антикорупційним діячем, а кримінальна справа дискредитувала антикорупціонерів. Я виклав деталі і пояснив, що не можу відкривати і закривати провадження за своїм бажанням. Назвав ще низку так званих антикорупціонерів, що проходять у справах. Вона сказала, що це неприпустимо, мовляв, підірве довіру до антикорупційних активістів. Я взяв листочок, записав озвучені прізвища і кажу: "Диктуйте список недоторканних персон". Вона каже: "Ні, ви мене неправильно зрозуміли". Я кажу: "Ні, я вас правильно зрозумів; раніше такі списки писали на Банковій, а ви пропонуєте нові списки від Танкової" [колишня назва вулиці Сікорського, де розташоване посольство США]. Зустріч закінчилася. Боюся, емоції були не дуже хороші", - сказав він.

Нагадаємо, на початку березня генпрокурор Луценко в інтерв'ю американському HillTV сказав, що посол США передала йому перелік людей, щодо яких не можна проводити розслідування. У Держдепартаменті назвали твердження Луценка "відвертою вигадкою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram