ГоловнаПолітика

Путін заявив, що його не запрошували на зустріч "нормандської четвірки" в червні

У його робочому графіку таких переговорів немає.

Путін заявив, що його не запрошували на зустріч "нормандської четвірки" в червні
Владимир Путин
Фото: kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путін заявив, що з російською стороною ніхто не обговорював можливість проведення зустрічі лідерів у "нормандському форматі" в червні, і в його робочому графіку таких переговорів немає.

Про це повідомляє ТАСС.

"Мені про це нічого не відомо, з нами цього ніхто не обговорював. У моєму робочому графіку цього немає", - сказав Путін, коментуючи заяву Петра Порошенка про плани зустрічі лідерів "нормандської четвірки" в червні.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков раніше також заявив, що графік президента РФ "не передбачає зустрічі в "нормандському форматі" в червні 2019 року". "Таких планів поки що немає", - сказав він.

Минулого тижня в МЗС РФ заявили, що говорити про скликання зустрічі в "нормандському форматі" рано, оскільки "треба дочекатися завершення нинішньої фази внутрішньополітичних процесів в Україні, обрання президента".

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявив, що зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" може пройти в червні під час святкування пам'ятної дати висадки учасників антигітлерівської коаліції в Нормандії.

12 квітня після зустрічей з канцлером ФРН у Берліні і президентом Франції в Парижі Порошенко заявив, що Франція і Німеччина погодилися на зустріч у "нормандському форматі" після виборів в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram