ГоловнаПолітика

Україна відправила на експорт другу партію снарядів для БМП-3 власного виробництва

До недавнього часу снаряди для цієї машини виготовляли тільки в Росії.

Україна відправила на експорт другу партію снарядів для БМП-3 власного виробництва
Фото: censor.net.ua

За останні 25 років РФ продала сотні БМП-3 в інші країни. Тепер вони стали потенційними покупцями снарядів українського виробництва. Про це написав у Facebook директор департаменту ДП "Спецтехноекспорт" Антон Пашинський, інформує Цензор.НЕТ.

Пашинський зазначив, що це вже друге постачання боєприпасів українського виробництва для цього замовника. "У 2017 році "Спецтехноекспорт", а саме мій департамент, успішно експортував першу партію українських 100 мм снарядів для БМП-3 країни-замовника, а кілька місяців тому - вже другу партію", - написав він.

За словами Пашинського, БМП-3 - остання і найкраща гусенична броньована машина, розроблена і серійно виготовлена для радянської армії. У військові частини на території України було поставлено лише незначну кількість таких машин. А Росія продовжила виробництво БМП-3, забезпечуючи власну армію і продавши сотні таких машин за кордон.

"Унікальною є 100-міліметрова гармата 2А70, боєприпаси до якої навіть з часів СРСР виготовляв тільки російський ВПК. До недавнього часу", - написав Пашинський.

Тепер снаряди до неї виробляють і в Україні. "Якщо виробництво Україною корпусів снарядів і їх спорядженням вибуховою речовиною вже не дивує, то розробка і серійне виготовлення гільзи - величезне досягнення", - вважає Пашинський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram