ГоловнаПолітика

Матіос: затримані в Києві російські диверсанти планували теракти в країнах Балтії

Покази дав громадянин РФ Тимур Дзортов.

Матіос: затримані в Києві російські диверсанти планували теракти в країнах Балтії
Тимур Дзортов, давший показания СБУ
Фото: Скриншот видео СБУ

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що затримане в Києві російське диверсійне угруповання планувало теракти в країнах Балтії.

"У нас є свідчення [одного із затриманих] Тимура Дзортова щодо здійснення таких самих терористичних актів і підготовки до їх здійснення на території Європейського Союзу, зокрема в країнах Прибалтики", - повідомив Матіос на брифінгу з головою СБУ Василем Грицаком у середу, 17 квітня.

Усього в Києві затримано сімох членів ДРУ і осіб, які допомагали їм у здійсненні терактів.

Зокрема, затримано співробітника Державної фіскальної служби, який за 200 гривень надав терористам конфіденційну інформацію із закритих баз даних.

Нагадаємо, 4 квітня на вулиці Вільямса в Києві підірвали автомобіль співробітника однієї з українських спецслужб. Це сталося під час закладання міни російським диверсантом Олексієм Комаричевим, у якого при собі був підроблений паспорт громадянина Киргизстану на ім'я Олексія Ломака.

Силовики заявили, що він загинув під час вибуху, але, як виявилося, це була неправда. Через 13 днів голова СБУ і головний військовий прокурор провели брифінг, під час якого повідомили, що Комаричев був керівником російського ДРУ, засланої в Україну для вбивства українських офіцерів розвідки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram