ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція Криму оголосила підозру двом учасникам окупації півострова

Вони брали участь в облозі українських військових об'єктів у лютому-березні 2014 року.

Поліція Криму оголосила про підозру двом особам, які брали участь в облозі українських військових об'єктів під час анексії півострова в 2014 році. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції України.

Поліція Криму оголосила підозру двом учасникам окупації півострова
Фото: npu.gov.ua
Поліція Криму оголосила підозру двом учасникам окупації півострова

Згідно з повідомленням, під час слідства правоохоронці отримали достатньо доказів причетності 49-річного чоловіка до участі в злочинному угрупованні "Самооборона Криму".

"Було встановлено, що в лютому 2014 року він брав активну участь у захопленні будівлі ВР АР Крим, а отже вчинив дії, спрямовані на зміну меж території України. Крім того він брав участь в облозі військової частини А-2398 півострова та її захопленні", - йдеться в повідомленні.

Другий бойовик також був учасником так званої "Самооборони Криму".

"Крім вчинення дій, спрямованих на зміну меж території України, 49-річний чоловік брав участь в облозі Штабу ВМС України в місті Севастополі протягом березня 2014 року. У тому самому Севастополі бойовик брав участь у захопленні військової частини А-1668", - зазначено в повідомленні поліції.

Обом чоловікам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) і ч. 3 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Раніше Святошинський районний суд встановив, що операція із захоплення Криму російськими військовими почалася в грудні 2013 року, в ній брали участь 10,5 тис. солдатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram