ГоловнаСуспільствоЖиття

Жителя Горлівки, що воював на стороні "ДНР", затримали в Харкові

Він був у складі так званої "військової розвідки Новоросії".

Жителя Горлівки, що воював на стороні "ДНР", затримали в Харкові
Воевавшего на стороне "ДНР" жителя Горловки задержали в Харькове

У Харкові співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією затримали бойовика, який брав участь в бойових діях проти України на стороні так званої "ДНР". Про це в суботу повідомляє сайт СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що уродженець і колишній житель окупованої Горлівки Донецької області в лютому 2015 року приєднався до незаконних збройних формувань терористичної організації "ДНР" і отримав позивний "Куб". У складі так званої військової розвідки Новоросії він брав активну участь в бойових діях проти підрозділів Збройних сил України", - йдеться в повідомленні.

Воюючого на стороні & quot; ДНР & quot; затримали в Харкові
Фото: ssu.gov.ua
Воюючого на стороні & quot; ДНР & quot; затримали в Харкові

За інформацією спецслужби, на початку цього року чоловік вирішив переїхати на постійне місце проживання до Харкова і, щоб легалізуватися, спробував отримати дублікати своїх особистих документів, які нібито були втрачені.

Співробітники СБУ встановили місце тимчасового проживання чоловіка в Харкові і провели санкціонований обшук, під час якого вилучили бойову гранату РГД-5 і тротилову шашку вагою 400 грамів.

Нагадаємо, вчора СБУ запобігла теракту в Харківському метро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram