ГоловнаСуспільствоПодії

У Сумах під час богослужіння в соборі УПЦ МП прогримів вибух

Поліція відкрила справу за статтею "Хуліганство".

У Сумах під час богослужіння в соборі УПЦ МП прогримів вибух
Фото: portal-pravoslavie.sumy.ua/

Увечері 18 січня під час вечірнього богослужіння в Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Суми прогримів вибух.

За даними прес-служби Сумської єпархії УПЦ МП, невідомі кинули пристрій, що вибухнув в притворі храму.

"Залишки вибухівки та наслідки пошкодження інтер'єру свідчать про силу вибуху. Лише за щасливим збігом обставин ніхто не постраждав", - йдеться в повідомленні.

За даними поліції Сумської області, о 19:24 в поліцію звернувся служитель Спасо-Преображенського кафедрального собору та повідомив, що на вході в приміщення невідомі кинули шашку, яка і вибухнула.

На місце події негайно виїхали слідчо-оперативна група і фахівці вибухо-технічної служби. Предмет, який вибухнув, виявився не шашкою, а піротехнічним засобом для гри в страйкбол, оснащений зернами кукурудзи.

"Приміщення не пошкоджено, постраждалих немає. За цим фактом в поліції відкрили кримінальне провадження за статтею «Хуліганство»", - повідомляють в поліції.

У Православній церкві України відреагували на повідомлення про вибух під час богослужіння в Сумах.

"Висловлюємо категоричне засудження цього злочину. Слава Богу, що немає постраждалих", - йдеться в заяві.

В прес-службі ПЦУ нагадали, що особисто митрополит Епіфаній й інші офіційні представники церкви до Об'єднавчого Собору і після нього багато разів акцентували на неприпустимості актів насильства на ґрунті міжконфесійних відносин, підкреслюючи, що церковне єднання має відбуватися добровільно і мирним шляхом.

Нагадаємо, СБУ запобігла провокації в Києві напередодні і в день об'єднавчого собору ПЦУ. Організатор планованих заворушень розповів спецслужбам про замовника з Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram