ГоловнаСуспільствоЖиття

Сьогодні в Мюнхені прооперували одеського активіста Олега Михайлика (оновлено)

Німецькі лікарі вилучили кулю, яку збережуть як речовий доказ.

Сьогодні в Мюнхені прооперували одеського активіста Олега Михайлика (оновлено)

Сьогодні в Мюнхені німецькі медики прооперують українського активіста Олега Михайлика і витягнуть кулю з його легені. Про це написав сам Михайлик.

На операції будуть німецькі криміналісти, які готові передати вилучену кулю українським правоохоронцям, а також провести експертизу цієї кулі, якщо українська сторона надасть такі повноваження.

"Саме вони, а не я сам, передаватимуть вилучену з мене кулю українським правоохоронцям", - написав Михайлик.

"Я не зможу перелічити всіх, хто мені допомагав і змушував Нацполіцію і Генпрокуратуру працювати, оскільки таких людей дуже-дуже багато. Головне, що вони нарешті заворушилися. Але я просто зобов'язаний окремо подякувати всім членам Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради. Їхнє втручання в процес підготовки документів складно переоцінити", - написав активіст.

Раніше стало відомо, що українська поліція досі не відправила в Німеччину документів на надання міжнародно-правової допомоги, без яких витягнута з Михайлика куля втрачає весь сенс як речовий доказ, через що потерпілому перенесли дату операції.

Операцію фінансує уряд Німеччини.

Оновлення. Під час операції лікарі вилучили кулю, повідомляють на сайті Нацполіції.

"Під час операції в чоловіка, на якого у вересні 2018 в Одесі було скоєно замах на вбивство, планувалося отримати кулю. Тому для збереження речового доказу поліцейські отримали рішення суду на вилучення кулі і необхідну медичну документацію від компетентних органів Німеччини. Сьогодні, 11 січня, за інформацією іноземних колег, операція була проведена, куля вилучена", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що Нацполіція підготувала всі документи, необхідні для збереження кулі як речового доказу. Вони були спрямовані в Генпрокуратуру 10 січня, а зараз є в руках компетентних органів влади Німеччини.

Нагадаємо, 22 вересня в Одесі стріляли в політичного активіста Олега Михайлика. Це сталося ввечері поблизу його будинку. Михайлик вижив, проте українські лікарі не ризикнули витягувати кулю, яка застрягла в легені.

23 вересня поліція затримала трьох громадян Грузії за підозрою в замаху на умисне вбивство. Спочатку всіх трьох взяли під варту, проте пізніше суд відпустив під домашній арешт одного із затриманих - Торніке Герасіна (Нагладзе), оскільки він є інвалідом 1-ї групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram