ГоловнаСуспільствоВійна

Найманці РФ обстріляли безпілотник ОБСЄ біля Попасної

Бойовики намагаються приховати свою вогневу активність у напрямку підрозділів Об'єднаних сил.

Найманці РФ обстріляли безпілотник ОБСЄ біля Попасної
Фото: twitter.com/gremingerosce

Збройні формування РФ і їх найманці на Донбасі обстріляли безпілотник спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Про це з посиланням на Українську сторону СЦКК повідомили в штабі ООС

"За даними звіту СММ ОБСЄ від 11 січня, спостерігачі місії перебували на східній околиці міста Попасна та за допомогою безпілотника спостерігали за снігоочисними роботами на автодорозі Т-0504, коли почули шість черг зі стрілецької зброї приблизно за 1,5-2 км від місця їх перебування", - розповіли військові.

За оцінкою спостерігачів, постріли були здійснені з БПЛА, який після цього втратив висоту. Команда Місії, в свою чергу, не змогла відновити управління апаратом, що призвело до його втрати.

На думку української сторони СЦКК, провокаційні дії найманців збройних формувань РФ пов'язані з намірами приховати свою вогневу активність в напрямку підрозділів Об'єднаних сил.

"Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими і безвідповідальними дії російсько-окупаційних військ щодо легітимної діяльності патрулів СММ ОБСЄ і кваліфікує їх як грубе порушення Мінських домовленостей. Подібними збройними нападами, окупанти намагаються залякати представників місії ОБСЄ і змусити їх згорнути свою роботу на Луганському напрямку", - заявили в СЦКК.

Нагадаємо, раніше бойовики не пустили спостерігачів ОБСЄ в Ізварине в Луганській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram