ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики повторно не пустили спостерігачів ОБСЄ в Ізварине в Луганській області

Міжнародні спостерігачі також не змогли проїхати в центр Новоазовська.

Бойовики повторно не пустили спостерігачів ОБСЄ в Ізварине в Луганській області
Фото: EPA/UPG

Незаконні збройні формування забороняють спостерігачам СММ ОБСЄ потрапляти на підконтрольні бойовикам об'єкти і території, перешкоджаючи тим самим діяльності спецмісії. Про це повідомляє українська сторона Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін.

Спостерігачі повідомили, що в пункті пропуску на кордоні біля селища Ізварине (Луганська обл.) найманці російсько-окупаційних військ учергове наказали патрулю спецмісії покинути цей район. Попереднього разу СММ не змогла потрапити в Ізварине 31 грудня 2018 року.

На блокпосту, розташованому на північному в'їзді в Новоазовськ, на схід від Маріуполя (Донецька обл.), п'ятеро найманців збройних формувань РФ не дозволили патрулю СММ проїхати в центр міста й у східному напрямку. Водночас, спостерігачі спецмісії бачили, що через блокпост без зайвих перешкод проїжджали цивільні автомобілі.  

"Українська сторона СЦКК вважає неприпустимим подібні агресивні дії російсько-окупаційних військ, які набули системного характеру і призводять до ескалації напруги як на лінії розмежування, так і загалом у районі проведення операції об'єднаних сил", - наголошується в повідомленні.

В українській стороні СЦКК переконані, що перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ свідчить про те, що керівництву окупантів є що приховувати від міжнародних спостерігачів, тому вони цинічно нехтують Мінськими домовленостями та всіляко сприяють подальшому загостренню конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, сьогодні протягом доби бойовики вчинили три обстріли позицій українських військових, утрат немає.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram