ГоловнаСуспільствоЖиття

У РФ українця засудили до восьми років суворого режиму у справі про шпигунство

За версією слідства, громадянин України також хотів купити частини авіадвигунів літаків МіГ-29.

У РФ українця засудили до восьми років суворого режиму у справі про шпигунство
Игорь Кияшко
Фото: zone.media

Нижньогородський обласний суд Росії ухвалив обвинувальний вирок громадянину України Ігорю Кияшку, звинуваченому у шпигунстві і спробі контрабанди частин двигуна військового літака.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Призначено вісім років суворого режиму", - повідомив керівник об'єднаної прес-служби судів Нижньогородської області Валерій Лазарєв. Статей КК РФ, за якими українця визнано винним, він не уточнив.

"Засідання проходило в закритому режимі через секретні відомості", - додав Лазарєв.

У червні адвокат Кияшка розповів, що, за версією слідства, його підзахисний приїхав у Нижньогородську область, щоб купити складові частини авіаційних двигунів військових літаків типу МіГ-29. 10 квітня Кияшко нібито заплатив за ці частини $46,2 тис. Співробітники спецслужб затримали його в одному з готелів міста після отримання товару. Слідчі стверджують, що придбані частини двигуна він збирався вивезти в Україну.

Пізніше йому висунули звинувачення за ч.1 ст. 30, ч.1 ст. 226.1 (підготовка до контрабанди обладнання, яке може бути використане для створення військової техніки). Крім того, російські слідчі підозрювали Кияшка в тому, що він намагався придбати копії технічної документації для багатофункціональної радіолокаційної станції, що входить до складу зенітно-ракетного комплексу С-400. Його звинуватили за ст. 276 КК РФ (шпигунство).

Нагадаємо, раніше в РФ засудили до 14 років в'язниці колишнього військового за звинуваченням у шпигунстві на користь України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram