ГоловнаСуспільствоЖиття

У Смілі запустили тепло в усі житлові будинки, - мер

Освітній процес у школах відновлять у понеділок.

У Смілі запустили тепло в усі житлові будинки, - мер

Станом на ранок суботи, 17 листопада, всі житлові будинки Сміли Черкаської області забезпечені теплом. Про це повідомив мер міста Олексій Цибко, пише УНН.

"На 100% все підключено. І комунальні підприємства, і будинки, де живуть люди, їх у нас 152, всі забезпечені теплом", - сказав він.

Теплом забезпечені також 14 з 15 шкіл міста.

"У третій школі зламався насос. Але це незначна проблема, яка час від часу трапляється. Вона буде вирішена протягом декількох годин", - сказав Цибко, додавши, що освітній процес в школах міста буде відновлено в понеділок.

"І дитсадки, і школи, і лікарні міста - все вже підключено", - додав він.

Цибко також зазначив, що надзвичайний стан вже зняли. Однак, за словами голови міста, НАК "Нафтогаз України" так і не підписала договір про постачання газу.

"Вони ("Нафтогаз" - ред.) все одно не підписують з нами договір і вимагають минулі борги взяти на себе. На це городяни не підуть ніколи", - заявив Цибко.

Раніше президент Петро Порошенко доручив забезпечити місто теплом протягом декількох годин. Він наказав "зірвати пломби" і дати газ для опалення в Смілі під його відповідальність.

Для запуску опалювального сезону уряд вирішив надати Смілі 25 млн гривень кредиту.

Нагадаємо, у Смілі 12 листопада ввели надзвичайний стан через відсутність опалення. Рішення про це ухвалила міськрада. Навчальні заклади міста пішли на канікули, без тепла залишилися житлові будинки, лікарні, дитячі садки та школи.

Повідомлялося, що місто не отримало від "Нафтогазу України" номінації на газ через борг у розмірі 85 млн грн, накопичений попереднім ліцензіатом, який надавав послуги з теплопостачання мешканців міста. У НАК заявили, що надання номінації можливе тільки після того, як буде визначено правонаступника за борговими зобов'язаннями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram