ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі загинув український військовий

Вранці 17 листопада бойовики застосували важку артилерію.

На Донбасі загинув український військовий
Фото: Макс Левин

За минулу добу, 16 листопада, в районі проведення операції Об'єднаних сил російські окупанти 10 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ. Водночас шість разів ворог застосовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Про це повідомили в штабі ООС.

"Противник вів прицільний вогонь з мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів різних систем, озброєння бойових машин піхоти, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - йдеться у повідомленні.

Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об'єднаних сил в районах населених пунктів Вільне, Луганське, Новолуганське, Мар'їнка, Красногорівка, Павлопіль, Гнутове і Широкине.

З мінометів 82-го та 120-го калібрів ворог обстрілював позиції Об'єднаних сил на Світлодарському напрямку поблизу Новолуганського та на Попаснянському напрямку в районі населеного пункту Вільне.

Міномети калібру 82 мм і великокаліберні кулемети противник застосував також на Приазов'ї, обстрілявши позиції підрозділів українських військ біля Широкиного.

Під час бойових дій 16 листопада втрат серед особового складу Об'єднаних сил не було. За даними розвідки, протягом 16 листопада, двох окупантів було поранено.

З початку доби, 17 листопада, ворог з мінометів 82-го калібру обстріляв позиції Об'єднаних сил в районі населених пунктів Новотошківське та Жолобок. В останньому зафіксовано також використання мінометів калібру 120 мм. Крім того, з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї загарбники вели вогонь по захисниках Гнутового.

Під час бойових дій 17 листопада загинув один військовослужбовець Об'єднаних сил.

Нагадаємо, раніше військові показали наслідки обстрілу бойовиками житлового сектора Південного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram