ГоловнаСуспільствоЖиття

У "Жулянах" росіянина не пустили в Україну через георгіївську стрічку на валізі

Георгіївська стрічка в Україні законодавчо заборонена з червня 2017 року.

У "Жулянах" росіянина не пустили в Україну через георгіївську стрічку на валізі
Фото: dpsu.gov.ua

Громадянину Російської Федерації українські прикордонники відмовили в перетині державного кордону і заборонили в'їзд в Україну строком на 3 роки через георгіївську стрічку. Про це інформує Держприкордонслужба України.

"16 листопада в пункті пропуску "Жуляни" під час здійснення прикордонного контролю авіарейсу з Білорусі, прикордонним нарядом виявлено валізу, на ручці якої містилася антиукраїнська символіка, а саме - георгіївська стрічка. Згодом було встановлено і власника валізи. Ним виявився громадянин Російської Федерації, який прибув в Україну з приватним візитом, мав зворотний квиток і достатнє грошове забезпечення", - йдеться у повідомленні.

Чоловікові відмовили в перетині державного кордону і заборонили в'їзд в Україну терміном на 3 роки.

Нагадаємо, георгіївська стрічка в Україні законодавчо заборонена з червня 2017 року. За її використання передбачено штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів.

У Росії георгіївська стрічка як символ Перемоги почала використовуватися з 2005 року. З початком російської агресії проти України її почали використовувати сепаратисти і бойовики. У 2014 році її також використовували "самооборона Криму" і проросійські сепаратисти на Донбасі.

Держприкордонслужба кілька разів відмовляла у в'їзді іноземцям, які везли георгіївські стрічки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram