ГоловнаПолітика

Україна арештувала 15 суден, які заходили в закриті порти Криму

У порти анексованого Криму зайшли понад 940 іноземних суден.

Україна арештувала 15 суден, які заходили в закриті порти Криму
Фото: Крым.Реалии

Україна арештувала або ввела інші обмеження щодо 15 іноземних суден, які заходили в закриті порти анексованого РФ Криму.

Про це повідомив помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян, повідомляє Радіо Свобода.

Прикордонники вживають заходів, коли бачать, що судна заходять в економічну морську зону України або в українські порти.

"Уже на 15 суден накладено арешт або інші обмеження. Це все судна, які порушили законодавство України, відвідуючи порти Криму", - сказав Слободян.

Представник Держприкордонслужби України зазначив, що в порти анексованого Криму зайшли понад 940 іноземних суден, і значна частина з них - російські, які обслуговують закриті порти.

"Іноземних суден, що заходять в порти Криму, не так багато, тому що діють санкції. Судновласники хвилюються за свою репутацію - не поспішають приймати запрошення від місцевої окупаційної влади", - зазначив Слободян.

Напередодні Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України повідомило, що у жовтні в порти анексованого Криму зайшли 20 танкерів і вантажних суден-порушників.

19 лютого 2018 року Україна подала до Міжнародного трибуналу ООН позов про порушення Росією положень Конвенції ООН з морського права.

З липня 2014 року уряд України офіційно припинив функціонування всіх портів анексованого Росією півострова, гавані Криму закриті для міжнародного судноплавства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram