ГоловнаСуспільствоОсвіта

Робота медуніверситету імені Богомольця заблокована, - МОЗ

З ректорату зникли необхідні для нормального функціонування вузу документи.

Робота медуніверситету імені Богомольця заблокована, - МОЗ
Фото: www.magis.info

У Міністерстві охорони здоров'я заявляють, що в Національному медичному університеті імені Богомольця заблоковані виплати зарплат, стипендій і комунальних платежів.

Про це повідомляють на сайті МОЗ.

"Роботу Національного університету ім. О. О. Богомольця та перевірку МОЗ України саботують екс-ректор закладу та її прихильники. З ректорату зникли необхідні для нормального функціонування університету документи, що поставило під загрозу здійснення будь-яких платежів, включаючи зарплати, стипендії та комунальні виплати" , - йдеться в повідомленні.

У МОЗ зазначили, що в університеті продовжує роботу комісія, яка перевіряє фінансово-господарську діяльність вузу, дотримання статуту, контроль за використанням і збереженням держмайна з 1 жовтня 2015-го по 18 вересня 2018 року.

"Однак її роботі активно перешкоджають прихильники екс-керівництва закладу на чолі з самою Катериною Амосовою, яка, нагадаємо, досі не має права здійснювати повноваження ректора через відсутність відповідного наказу МОЗ", - наголошено в повідомленні.

Під час перевірки комісія виявила пропажу документів, що регулюють роботу закладу - оригінал Статуту університету, оригінал і копії ліцензій на здійснення освітньої діяльності, оригінал і копії сертифікатів на акредитацію, правила внутрішнього трудового розпорядку, документацію щодо захисту персональних даних працівників університету, накази про призначення, звільнення, переведення і відпустки, накази про встановлення надбавок і премій співробітникам, бюджетні запити і розрахунки до бюджетних коштів, річний план закупівель, протокол засідань тендерного комітету.

Всього, за даними МОЗ, відсутні більш ніж 30 ключових документів, що унеможливлює функціонування університету, господарську діяльність, у тому числі освітню. В.о. ректора Олександр Науменко звернувся з цього приводу до Національної поліції.

Також виявилося, що на робочих місцях відсутні понад 80 співробітників ректорату, в тому числі працівники бухгалтерії, юридичного та планово-фінансового відділів, канцелярії та інших структурних підрозділів.

Відзначають, що через інцидент Державна казначейська служба перестала приймати картки із зразками підписів на право підпису фінансових документів. МОЗ звернулося до Держказначейства для роз'яснень, а також попередило відомство про можливе незаконне розпорядження коштами платників податків.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що конфлікт у медуніверситеті Богомольця  вирішуватимуть чотири міністерства - внутрішніх справ, юстиції і освіти.

У березні МОЗ повторно відсторонив Амосову від обов'язків НМУ ім. Богомольця і продовжив роботу комісії з розслідування зриву інтегрованого іспиту "КРОК 1. Стоматологія" в цьому навчальному закладі до 23 березня. У квітні МОЗ оголосило конкурс на заміщення посади ректора НМУ ім. Богомольця і розірвало контракт з Амосовою.

20 вересня Печерський райсуд Києва поновив Амосову на посаді ректора НМУ ім. Богомольця. Повідомляли, що вона вже почала видавати накази про власне поновлення на посаді ректора НМУ і про скасування всіх наказів, які видавав визнаний Міністерством охорони здоров'я в.о. ректора Олександр Науменко.

У зв'язку з цим МОЗ звернулося в Генпрокуратуру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram