ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція звільнила 32 бранців "реабілітаційного центру" на Прикарпатті

29 дорослих і троє дітей перебували в полоні близько двох років.

В Івано-Франківській області поліція звільнила з дворічного полону 32 осіб, яких експлуатували під виглядом лікування від алкоголізму і наркозалежності. Серед бранців виявилися троє дітей - півторарічна дитина і діти 7 і 9 років.

Про це повідомляє прес-служба регіонального управління поліції.

Згідно з повідомленням, всі полонені були змушені не тільки важко працювати, а й доплачувати організаторам "реабілітації" за своє утримання.

Поліція затримала шістьох учасників злочинної групи, в тому числі 31-річного організатора і п'ятьох співучасників віком від 22 до 35 років.

Проти зловмисників порушено кримінальну справу за стаття 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. Затриманим загрожує ув'язнення від 5 до 12 років. Проводяться слідчі дії, звільненим громадянам надають медичну та психологічну допомогу.

Нагадаємо, влітку пацієнти реабілітаційного центру в Броварах повідомили про незаконне позбавлення їх волі. Перевірка підтвердила факти насильницького утримання людей у центрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram