ГоловнаСуспільствоПодії

У Харківській області затримали рекетира

Підозрюваного затримали "на гарячому" під час вимагання другого "траншу" від фермера.

У Харківській області затримали рекетира
Фото: khar.gp.gov.ua

Співробітники Дергачівської місцевої прокуратури та районного відділу поліції затримали 39-річного безробітного жителя Богодухівського району Харківської області, підозрюваного в розбої і вимаганні грошей у місцевого фермера в рахунок нібито "краденого" врожаю соняшнику.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Як розповів заступник керівника місцевої прокуратури Олексій Кушнаренко, підозрюваному інкримінується ч. 3 ст. 187 і ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу (розбій та вимагання, вчинені за попередньою домовленістю групою осіб).

За попередніми даними, кілька тижнів тому зловмисник разом з двома спільниками прийшли в будинок фермера і почали вимагати у нього гроші за нібито вкрадений ним урожай соняшнику.

"Непрохані гості заявили 44-річному господареві, що він зібрав урожай з чужого поля і тепер повинен віддати 50 тис. гривень", - розповів Кушнаренко.

Після того, як фермер відмовився платити, його побили, пошкодили його автомобіль і забрали з двору зварювальний апарат та інші господарські інструменти, нібито "в рахунок боргу".

Підозрюваного затримали "на гарячому" під час вимагання та одержання вже другого траншу грошей від фермера. Правоохоронці вилучили у затриманого предмет, схожий на вогнепальну зброю, який був спрямований на експертизу.

Зараз вирішується питання про оголошення затриманому про підозру і притягнення до відповідальності інших учасників конфлікту.

Раніше у вересні Служба безпеки України разом з поліцією затримала банду рекетирів, яка шість місяців "тероризувала підприємців" у Харківській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram