ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві затримали двох колишніх міліціонерів, яких сім років розшукували за тортури.

У 2014 році їх колишній керівник отримав п'ять років в'язниці.

У Києві затримали двох колишніх міліціонерів, яких сім років розшукували за тортури.
Архивное фото
Фото: СС0 Public Domain

У Києві затримали двох колишніх працівників міліції, які сім років перебували в розшуку.

Про це повідомляється на сайті столичної прокуратури.

"Зазначені особи підозрюються в перевищенні влади, застосуванні фізичного насильства і тортур із застосуванням розігрітої праски щодо затриманого з метою отримання від нього відомостей про вчинений злочин", - йдеться в повідомленні.

У 2014 році Святошинський районний суд Києва засудив до п'яти років в'язниці їх колишнього керівника, який на момент скоєння злочину очолював сектор відділу карного розшуку. Він був визнаний винним за ч. 2 ст. 365 і ч. 2 ст. 127, ч. 4 ст. 358 КК України.

"Двоє його спільників звільнилися з органів внутрішніх справ і з 2011 року переховувалися від слідства, але після встановлення їх місцезнаходження 26 вересня 2018 року вони були затримані", - наголошується в повідомленні.

Прокуратура підготувала клопотання до суду про застосування щодо затриманих запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, в серпні прокуратура Харківської області направила в суд звинувачення стосовно поліцейських, які вивезли в лісосмугу жінку, щоб вибити у неї свідчення про крадіжку телефону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram