ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві затримали двох аферистів, які підробили документи на квартири

Прокуратура шукає спільників і встановлює інших постраждалих.

У Києві затримали двох аферистів, які підробили документи на квартири
Фото: facebook/Сергей Князев

Київська міська прокуратура №7 викрила аферистів, які незаконно заволоділи нерухомістю. За попередніми оцінками, завдані злочинцями збитки становлять понад 5 млн гривень, повідомляє прес-служба відомства.

Прокуратура впродовж декількох місяців відстежувала і документувала діяльність групи. Правоохоронцям вдалося встановити причетність зловмисників до 7 фактів заволодіння житловими приміщеннями в столиці. Відзначають, що в 5 випадках шахраям вдалося усунути правомірних власників і заволодіти коштами від продажу житла.

Під час обшуків в учасників злочинної групи вилучено підроблені правовстановлюючі документи на об'єкти нерухомості, печатки комунальних підприємств, державних реєстраторів, нотаріусів, двох районних судів міста Києва та Міністерства юстиції України. Вилучено також більш ніж 20 паспортів громадян України, РФ і УРСР.

Під час обшуку підозрювані намагалися позбутися речових доказів, викинувши їх з вікна квартири на 24-му поверсі житлового будинку.

У справі затримано двох фігурантів. Їх підозрюють за чотирма статтями Кримінального кодексу, вирішується питання про взяття їх під варту.

Нагадаємо, раніше в Одесі поліція затримала групу шахраїв, які продавали фальшиві квитки на концерт Imagine Dragons за допомогою сайту, схожого на офіційний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram