ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі згорів корпус санаторію "Червоні зорі" (оновлено)

Дах будівлі був оброблений легкозаймистим матеріалом.

В Одесі вигорів корпус санаторію "Червоні зорі", якого не використовували. На гасіння пожежі рятувальникам знадобилося понад п'ять годин, повідомляє прес-служба регіонального управління ДСНС.

Фото: odesa.dsns.gov.ua

25 вересня о 21:35 у службу порятунку "101" надійшло повідомлення про те, що на вул. Бернандацці виникло займання двоповерхової будівлі на території неробочого санаторію "Червоні зорі".

"До місця виклику через 12 хвилин прибули пожежно-рятувальні підрозділи. Було встановлено, що відкритим полум'ям горить дах дерев'яної двоповерхової будівлі по всій площі", - сказано в повідомленні.

Рятувальники пожежу локалізували о 22:13 на площі 200 кв. м. і близько 3:00 ночі ліквідували пожежу.

Фото: odesa.dsns.gov.ua

Сусідні будівлі не постраждали, загиблих і постраждалих людей також немає.

Складність гасіння пожежі була зумовлена тим, що дах будівлі був оброблений легкозаймистим матеріалом.

До ліквідації пожежі залучено 10 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 35 чоловік особового складу.

Фото: odesa.dsns.gov.ua

Оновлення. За повідомлення місцевих ЗМІ, на місці пожежі рятувальники поливають будівлю, оскільки в окремих місцях вогонь досі спалахує. За даними "Думской", пожежа виникла в результаті підпалу: охоронці санаторію бачили, як до будівлі під'їхав автомобіль, з якого вийшли невідомі і кинули на дах корпусу пальну суміш.

Видання уточнює, що на минулій сесії Одеської міської ради депутати ухвалили рішення про відведення земельної ділянки під санаторієм новій фірмі. На цій території планують звести багатоповерхівки.

Нагадаємо, у вересні минулого року під час пожежі в дерев'яному корпусі дитячого табору "Вікторія" загинули три дівчинки. Однією з причин швидкого розповсюдження полум'я по корпусу називали те, що під час будівництва дерев'яний матеріал належно не обробили на випадок загоряння. Слідство у справі триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram