ГоловнаЕкономікаБізнес

Кличко запропонував заморозити будівництво біля озер на Осокорках

"Не повинно бути заворушень. Вирішувати всі питання необхідно за столом переговорів".

Кличко запропонував заморозити будівництво біля озер на Осокорках
Фото: Макс Требухов

Мер Києва Віталій Кличко закликав забудовника зупинити будівельні роботи біля озер на Осокорках і в суді вирішити конфлікт із противниками будівництва нового житлового масиву.

Про це повідомила прес-служба градоначальника.

"Не повинно бути заворушень. Вирішувати всі питання, шукати компроміси необхідно за столом переговорів. Тому я звертаюся до забудовника - спілкуйтеся з людьми. Я пропоную всім сторонам ввести мораторій на будь-які дії. І нехай юристи доводять позиції сторін, а суд приймає рішення", - заявив він на зустрічі з представниками компанії-забудовника і громадськими активістами.

Водночас він визнав, що територія, навколо якої триває конфлікт, була визначена як перспективна для забудови і що "хочемо ми цього чи ні" - місто росте і спорудження нових будинків триватиме.

Нагадаємо, що між озерами Тягле і Небреж у мікрорайоні Осокорки-Центральні (південний схід Києва) планується будівництво величезного ЖК "Патріотика на озерах". До його складу увійде 43 26-27-поверхові будинки. Девелопер проекту - банк "Аркада". Замовником виступає компанія "Контактбудсервіс", в оренді в якої перебувають ділянки під забудову. Вони були передані їй у 2005 році під будівництво житлового масиву.

Фото: gdevkievezhithorosho.com

Противники будівництва на чолі з ГО "Екопарк Осокорки" вважають цю територію заповідною і вимагають скасувати будівництво. Через це на місці будівництва час від часу виникають скандали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram