ГоловнаСуспільствоПодії

На Осокорках у Києві сталася бійка на будмайданчику (оновлено)

У "Нацкорпусі" заявляють про п'ятьох госпіталізованих.

На Осокорках у Києві сталася бійка через будівництво на березі озера Небреж, в якій постраждали кілька людей. Активісти зруйнували паркан, спалили бурову установку і вагончики будівельників. Про це повідомляють в групі в Facebook "Екопарк Осокорки".

"Розібрали паркан незаконної забудови в Екопарк Осокорки. На допомогу тітушкам забудовника приїхали неадекватні "тактики Зозулі" і десь три роти Беркута. Нацкорпус і Нацдружина підтримали місцевих. Є численні побиті і затримані", - написав активіст у соцмережі.

Поліція застосувала сльозогінний газ. Кількох затриманих відвезли в Дарницький райвідділ на вул. Кошиця, після чого там зібралися активісти з вимогою відпустити їх.

Оновлення. У сутичках із правоохоронцями в ході акції проти незаконного будівництва на Осокорках у Києві були травмовані активісти й народний депутат Олег Петренко.

Про це йдеться в заяві політичної партії "Національний корпус" (раніше - "Азов").

У "Нацкорпусі" зазначають, що метою активістів було виконання ролі муніципальної варти, щоб "не дати забудовникам можливості перетворити екопарк на чергове безглузде будівництво".

Згідно із заявою, прибувши на місце, учасники акції зіткнулися з невідомими озброєними людьми в масках, які не дозволяли знести паркан, що був установлений незаконно.

"Пізніше до невідомих приєдналася і нова поліція, замість того, щоб зупинити протиправні дії забудовників, почали бити й розганяти мітингувальників. Під час цього розгону поліція, не переймаючись наслідками, використовувала кийки і сльозогінний газ, внаслідок таких протиправних дій постраждали не тільки активісти, а й народний депутат України Олег Петренко... У результаті були травмовані п'ятеро учасників мирної акції, деякі з них з важкими травмами голови були госпіталізовані. Також поліція жорстоко побила й абсолютно нелегально відвезла двох активістів до дільниці, однак зусиллями громадськості їх вдалося відстояти", - йдеться в заяві.

Конфлікт на Осокорках пов'язаний з будівництвом житлового комплексу "Патріотика на озерах" на території, яку місцеві жителі вважають екопарком. За їх словами, існує припис про заборону робіт, але компанія ігнорує його. Забудовником виступає банк "Аркада".

Нагадаємо, в травні на цьому місці вже відбувалися зіткнення між місцевими жителями і представниками забудовника. Тоді постраждали 17 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram