ГоловнаЕкономікаБізнес

Омелян виключив корупцію в локомотивному контракті УЗ і General Electric

Міністр вважає вартість тепловозів дуже хорошою.

Омелян виключив корупцію в локомотивному контракті УЗ і General Electric
После подписания контракта между "Укрзализныцей" и General Eleсtric
Фото: mtu.gov.ua

Міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає, що розслідування Національного антикорупційного бюро закупівлі американських локомотивів завершиться нічим, тому що зловживань не було.

"Це питання було на постійному політичному контролі керівництва обох держав. За таких умов не можна говорити, що були якісь зловживання", - сказав він в інтерв'ю "Голосу Америки".

Омелян підкреслив, що General Electric - світовий лідер на ринку дизельних локомотивів, тому нічого дивного, що "Укрзалізниця" звернулася саме до цієї компанії.

"У нас найкраща ціна в усьому регіоні. Обидві сторони плакали: General Electric переживав, що дуже дешево продає Україні, а Україна сказала, що ми дуже дорого купуємо. Але в підсумку у нас добра ціна", - сказав міністр.

"Я сподіваюся, що це питання, яке зараз розслідує НАБУ, швидко завершиться і ніщо не буде підривати довіру з боку іноземних інвесторів до інвестування в Україну", - заявив він.

Нагадаємо, 23 лютого 2018 року УЗ і GE Тransportation підписали рамковий договір про 15-річне партнерство для оновлення та модернізації рухомого складу українських залізниць. Він передбачає постачання 225 локомотивів General Electric серії Evolution до 2034 року і їх довгострокове технічне обслуговування.

За першим контрактом вартістю 140 млн доларів (з ПДВ), УЗ до кінця першого кварталу 2019 року отримає 30 тепловозів. Фінансування надав державний Укрексімбанк.

Партія локомотивів, яку поставить General Electric у співпраці з Крюківським вагонобудівним заводом - найбільша в історії незалежної України.

У вересні 2018 року стало відомо, що один з народних депутатів звернувся до НАБУ з проханням розслідувати цей контракт, оскільки він вважає вартість локомотивів завищеною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram