ГоловнаЕкономікаБізнес

Співзасновники Instagram оголосили про відхід з компанії

Випускники Стенфордського університету Сістром і Крігер заснували Instagram у 2010 році.

Співзасновники Instagram оголосили про відхід з компанії
Фото: itc.ua/news

У вівторок, 25 вересня, Кевін Сістром і Майк Крігер, засновники популярної соціальної мережі Instagram оголосили про свій відхід з компанії.

Заяву оприлюднено на сайті Instagram.

Кевін Сістром обіймав посаду глави Instagram, а Майк Крігер - посаду технічного директора. Що конкретно стало причиною відходу, незрозуміло.

Підприємці зазначили, що присвятили проекту вісім років життя, з яких шість років - у команді Facebook. Але зараз настав час прощатися.

"Ми виросли з команди 13 осіб до тисячі з офісами по всьому світу, створюючи продукти, використовувані і улюблені спільнотою більш ніж одного мільярда людей. Тепер ми готові до нового розділу", - йдеться у спільній заяві співзасновників.

Також вони розповіли, що наразі не планують братися за що-небудь нове, а хочуть трохи перепочити, щоб знайти нові джерела натхнення і зрозуміти, що корисного вони можуть зробити для світу.

Імена нових CEO і CTO наразі оголошені не були.

Відставка Кевіна Сістрома і Майка Крігера може боляче вдарити по самому Facebook, який останнім часом опинився в центрі скандалу з витоком особистих даних користувачів, зазначає ВВС.

Американські ЗМІ припускають, що причиною відходу підприємців стали розбіжності з керівництвом материнської компанії.

Навесні цього року про відхід оголосив Ян Кум - один із засновників популярного месенджера WhatsApp, що з 2014 року належить Facebook. Як писала Washington Post, у Яна Кума був затяжний конфлікт з керівництвом Facebook: і Кум, і інший засновник WhatsApp Браян Ектон були незадоволені тим, як соціальна мережа ставиться до даних користувачів.

Кевіну Сістрому і Майку Крігеру ще немає 40 років. Випускники Стенфордського університету Сістром і Крігер заснували Instagram у 2010 році. Ідея створити додаток Instagram народилася у них після перегляду старих знімків, зроблених Polaroid.

У квітні 2012 року Facebook придбав фотосервіс з 30 мільйонами користувачів за мільярд доларів. Зараз кількість користувачів Instagram перевищує 1 млрд осіб. Завдяки молодій аудиторії фотосервісу Facebook зумів заповнити втрати, які мережа зазнала від відтоку користувачів у Snapchat.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram