ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укроборонпром" завершив відомчі випробування нової БРЕМ "Лев"

Машину створено на базі танка Т-72.

Львівський бронетанковий завод завершив відомчі випробування нової броньованої ремонтно-евакуаційної машини (БРЕМ) "Лев", за підсумками яких прийнято рішення про готовність до її серійного виробництва.

Про це повідомила прес-служба "Укроборонпрому", до складу якого входить ЛБТЗ.

Машину створено на базі танка Т-72 і призначено для евакуації та буксирування несправної, пошкодженої гусеничної і колісної військової техніки в умовах бойових дій, а також для проведення поточного та середнього ремонту в польових умовах.

"Лев" оснащено лебідкою з тросом робочою довжиною 200 метрів, яка розвиває тягове зусилля у 22000 - 25000 кгс, а в разі використання додаткових поліспастів (вантажопідйомних механізмів) - до 75000 кгс.

Електрозварювальне обладнання, яке живиться від генератора ремонтно-евакуаційної машини, дозволяє проводити електрозварювальні роботи в польових умовах.

Крім того, на машині встановлено кран-стрілу максимальною вантажопідйомністю 12 тонн для монтажу або зняття вузлів і агрегатів, таких як танкові башти, двигуни, коробки передач, опорні катки тощо.

На БРЕМ "Лев" можна встановити двигун потужністю 780 (840) кінських сил, який дозволяє 41-тонній машині розвивати максимальну швидкість руху до 60 км/год. БРЕМ здатна працювати в діапазоні температури повітря від -40 до +40 і має запас ходу не менш ніж 460 кілометрів по ґрунтовій дорозі.

Екіпаж машини - 3 особи, на озброєнні БРЕМ - кулемет НСВТ (КТ-12,7).

Нагадаємо, на початку 2018 року "Укроборонпром" почав серійне виробництво бойових машин "Атлет".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram