ГоловнаЕкономікаБізнес

В Україну прибули ще сім локомотивів General Electric "Тризуб"

Прибуття наступної партії очікується через два тижні.

Сім локомотивів General Electric (GE) TE33AC "Тризуб" прибули в Чорноморськ Одеської області.

Про це повідомив в.о. голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

"Ще сім нових тепловозів GE вночі прибули в Чорноморськ. Із США вони виїхали приблизно місяць тому. Через кілька днів вирушають на доукомплектування в Україну", - написав Кравцов у Facebook.

За словами в.о. голови правління "Укрзалізниці", вже в листопаді 8 локомотивів GE Evolution будуть в роботі на залізниці.

"Плануємо залучити їх для перевезень у південному напрямку", - додав він.

Кравцов висловив сподівання, що перші 30 тепловозів українська сторона зможе отримати до кінця цього року. Прибуття наступної партії очікується через два тижні.

Нагадаємо, 23 лютого УЗ і GE Тransportation підписали рамковий договір про 15-річне партнерство з оновлення та модернізації рухомого складу українських залізниць. Він передбачає постачання до 225 локомотивів General Electric серії Evolution до 2034 року та їх довгострокове технічне обслуговування. За першим контрактом вартістю 140 млн доларів (з ПДВ) УЗ до кінця першого кварталу 2019 року отримає 30 тепловозів. Фінансування надав державний Укрексімбанк.

Партія локомотивів, яку поставить General Electric у співпраці з Крюківським вагонобудівним заводом - найбільша в історії незалежної України.

Локомотиви General Electric для України отримали назву "Тризуб". Перший "Тризуб" був доставлений в Чорноморськ 11 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram