ГоловнаЕкономікаБізнес

В Україну доставили перший локомотив General Electric "Тризуб"

"Тризуб" направлять "холодною тягою" на Крюківський завод для остаточного укомплектування.

В Україну доставили перший локомотив General Electric "Тризуб"
Фото: uz.gov.ua

У місто Чорноморськ Одеської області доставили перший локомотив General Electric "Тризуб".

Про це повідомляють на сайті "Укрзалізниці".

"У ці хвилини зустрічаємо "Тризуб" в Україні! Перший локомотив General Electric прибув у порт Чорноморськ. Завтра вранці будемо перевантажувати тепловоз на рейки", - написав у своєму мікроблозі Twitter голова УЗ Євген Кравцов.

За його словами, "Тризуб" попрямує "холодною тягою" на Крюківський завод для остаточного укомплектування.

"У подальших планах "Укрзалізниці" - прийняти локомотив в експлуатацію і задіяти його для перевезення вантажів. Це перший новий локомотив для парку УЗ за останні 10 років", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 23 лютого УЗ і GE Тransportation підписали рамкову угоду про 15-річне партнерство з оновлення та модернізації рухомого складу українських залізниць. Вона передбачає поставку до 225 локомотивів General Electric серії Evolution до 2034 року і їх довгострокове технічне обслуговування.

За першим контрактом вартістю 140 млн доларів (з ПДВ) УЗ до кінця першого кварталу 2019 року отримає 30 тепловозів. Фінансування надав державний Укрексімбанк.

Партія локомотивів, яку поставить General Electric у співпраці з Крюківським вагонобудівним заводом - найбільша в історії незалежної України.

Локомотиви General Electric для України отримали назву "Тризуб".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram