ГоловнаЕкономікаБізнес

Аеропорт "Бориспіль" вирішив розконсервувати термінал F

Він відновить роботу у квітні 2019 року.

Аеропорт "Бориспіль" вирішив розконсервувати термінал F.

Про це в ефірі "Радіо столиця" розповів гендиректор аеропорту Павло Рябікін.

"Рішення про розконсервацію терміналу F вже прийнято. З квітня наступного року він знову відчинить свої двері для пасажирів. І там, я думаю, до кінця року вийдемо на очікувані 15-20 рейсів у цьому терміналі. Не тільки за рахунок Ryanair, а й за рахунок інших авіакомпаній", - заявив він.

Він розповів, що туди будуть пропонувати переходити авіакомпаніям, які запитують нові слоти в переобтяжений ранковий і вечірній час у нинішньому терміналі D.

За його словами, термінал F розрахований на "пішохідні технології", коли пасажири йдуть до літака пішки, що буде привабливо для лоукостів.

"Ми плануємо перевести туди лоукост-компанії і чартерні компанії", - сказав Рябікін.

Термінал F у "Борисполі" був введений в експлуатацію 2010 року. Його пропускна спроможність - 900 пасажирів на годину на виліт і приліт. Вартість будівлі склала близько 400 млн грн. Рішення про будівництво терміналу було прийнято 2008 року після того, як стало зрозуміло, що термінали A і B не справляються зі зростанням пасажиропотоку.

У 2012 році напередодні футбольного чемпіонату Європи в "Борисполі" відкрили більший термінал D, в який поступово перевели всі регулярні авіарейси. Наприкінці 2013 року аеропорт вивів чартерні рейси авіакомпаній МАУ і "Авіалінії Харкова" з терміналу F і закрив його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram