ГоловнаЕкономікаБізнес

Гонтарева запускає медичний стартап

Публічна презентація намічена на листопад.

Гонтарева запускає медичний стартап
Валерия Гонтарева
Фото: Пресс-служба НБУ

Колишня голова Національного банку України Валерія Гонтарева повернулася в бізнес, заснувавши медичний стартап "Медікіт". Про це вона розповіла LIGA.net у кулуарах форуму CFA Society Ukraine, не розкриваючи деталей проекту.

На сайті "Медікіт" зазначено, що місія компанії - "створити екосистему діджитал медицини, яка забезпечить комунікацію між учасниками, стандартизацію процесів, накопичення і систематизацію інформації в єдиному місці". Компанія буде пропонувати пацієнтам миттєву онлайн-консультацію лікарів, а також виклик лікаря додому через інтернет. Лікарям обіцяють додатковий дохід 24/7 з оплатою кожної телеконсультації. Як саме це відбуватиметься і хто зможе зареєструватися на майданчику, "Медікіт" не пояснює.

Публічна презентація платформи намічена на листопад 2018 року.

Юридично Гонтарева не пов'язана з проектом. У компанії "Медікіт" два засновники - її син Антон Гонтарев і Світлана Кириченко, яка працювала в структурах компанії ICU з 2008 по 2010 рік. Але передбачається, що Гонтарева може очолити наглядову раду компанії.

Директором "Meдiкiт" значиться Руслан Кравець - колишній заступник директора Департаменту стратегії та реформування НБУ.

Нагадаємо, Гонтарева очолювала Національний банк з 19 червня 2014 року до 11 травня 2017 року. Після цього вона майже рік провела у відпустці, чекаючи на відставку. Верховна Рада звільнила її тільки 15 березня 2018 року.

До НБУ Гонтарева близько семи років очолювала групу компаній "Інвестиційний Капітал Україна" (ICU).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram