ГоловнаЕкономікаБізнес

Виконавча служба заблокувала рахунки "Укртрансгазу"

Рішення ухвалено за позовом компанії "сім'ї" Януковича.

Виконавча служба заблокувала рахунки "Укртрансгазу"
Фото: utg.ua

Державна виконавча служба заблокувала рахунки "Укртрансгазу" і його філії "Укргазенергосервіс".

Про це повідомила прес-служба УТГ.

"Державна виконавча служба Міністерства юстиції заблокувала рахунки компанії "Укртрансгаз" і її філії "Виробниче ремонтно-технічне підприємство "Укргазенергосервіс" у справі за позовом ТОВ "Турботрейд". Ці рахунки використовувалися для обслуговування захищених статей - виплата заробітної плати працівникам підприємства й отримання коштів для забезпечення Рамкової угоди між Україною і МБРР про гранти для технічної допомоги", - йдеться в заяві компанії.

"Турботрейд" останні п'ять років намагається стягнути через суди різних інстанцій 46,44 млн боргу за нібито поставлене у 2012 році обладнання для ремонту об'єктів ГТС і ще 45,67 млн як штраф.

В аналогічній судовій справі за позовом пов'язаної з "Турботрейд" компанії "Турболінкс" Верховний Суд прийняв рішення, що постачання товару не було.

Також з УТГ судиться ще одна пов'язана компанія - "Промінвеставтоматика".

За даними "Укртрансгазу", всі позивачі пов'язані з оточенням колишнього президента Віктора Януковича.

"Укртрансгаз" звернувся до керівництва Міністерства юстиції, Кабінету Міністрів і Генеральної прокуратури з проханням вжити всіх необхідних заходів, щоб не допустити незаконного арешту рахунків і блокування роботи державного підприємства.

Нагадаємо, "Укртрансгаз", 100% якого належать НАК "Нафтогаз України", експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни загальною ємністю 31 млрд куб. м.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram