ГоловнаЕкономікаДержава

Гонтарева знову не вказала в декларації витрати на відпочинок на Мальдівах

Екс-голова НБУ виправила декларацію за 2016 рік.

Гонтарева знову не вказала в декларації витрати на відпочинок на Мальдівах
Фото: пресс-служба НБУ

Колишня голова Національного банку України Валерія Гонтарева виправила свою декларацію про доходи за 2016 рік.

Нову декларацію оприлюднено в Єдиному державному реєстрі 10 липня.

Зміни стосувалися, зокрема, доходів сім'ї у вигляді дивідендів і додаткового доходу, які Гонтарева не внесла в попередній звіт. Також екс-голова Нацбанку минулого разу не вказала реєстраційні та кадастрові номери частини нерухомості, згідно з рішенням Нацагентства з питань запобігання корупції.

У публічній частині реєстру цієї інформації немає, оскільки вона є конфіденційною.

Також Гонтарева не вказала витрати на сімейний відпочинок на Мальдівах.

Саме цей відпочинок став підставою для перевірки екс-голови НБУ минулого року. За її результатами НАЗК вирішило, що Гонтарева не порушила законодавство. Пізніше Національне антикорупційне бюро заявило, що витрати на відпочинок голови Нацбанку на Мальдівських островах у липні 2016 року становили близько 250 тис. гривень.

У липні 2017 року суд зобов'язав Генпрокуратуру розслідувати можливе декларування недостовірних даних Гонтаревої, пізніше до цього приєдналося НАБУ. У червні 2018 року стало відомо, що НАБУ закрило справу стосовно Гонтаревої. Нагадаємо, Гонтарева подала у відставку ще 10 квітня 2017 року. 15 березня Рада звільнила її з посади голови НБУ. Весь цей час Гонтарева перебувала у відпустці. З 11 травня по 7 серпня включно Гонтарева перебувала в оплачуваній відпустці, використавши залишки щорічних відпусток, які накопичилися з 2014 року, а з 8 серпня до 26 вересня - у відпустці за свій рахунок і за рахунок відгулів. Цей період включає 15 календарних днів відпустки без збереження заробітної плати, а також 20 днів відпочинку, накопичених за час перебування на посаді голови НБУ, за роботу у вихідний день під час відрядження.

З 11 травня в.о. голови НБУ було призначено першого заступника Гонтаревої Якова Смолія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram