ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі поранено одного військового

Бойовики 24 рази відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

За добу на Донбасі поранено одного військового
Фото: facebook/pressjfo.news

За минулу добу бойовики 24 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових на Донбасі, чотири рази застосувавши озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

Бойовики відкривали вогонь по позиціях ЗСУ в районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Троїцьке, Луганське, Світлодарськ, Піски, Невельське, Мар'їнка, Новомихайлівка, Березове, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське і Широкине.

Окупаційні війська вели прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Крім того, вдень з мінометів калібру 82 мм обстрілювали позиції ЗСУ поблизу Кримського, Лебединського та Водяного. Опорний пункт біля Кримського також обстріляли з міномета 120 калібру. Крім того, під вогонь протитанкового ракетного комплексу потрапила позиція військових у районі Луганського.

Протягом бойової сутички поранило одного військовослужбовця.

З початку доби бойовики двічі - з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - обстріляли позиції Збройних Сил України біля Кримського і Чермалика. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.

Нагадаємо, в середу, 19 вересня, в Мінську відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі. Протягом засідання українська сторона ТКГ закликала Росію відмовитися від проведення "виборів" в ОРДЛО. Також Україна констатувала, що бойовики не дотримуються оголошеного з 29 серпня "шкільного" перемир'я. Так, з 29 серпня по 17 вересня було зафіксовано 489 обстрілів з боку ОРДЛО, в тому числі із забороненого озброєння - артилерії і мінометів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram