ГоловнаСуспільствоЖиття

Голову управління Одеської митниці затримали під час отримання $3 тис. хабара

Під час обшуків у нього виявили колекцію картин і монет.

Голову управління Одеської митниці затримали під час отримання $3 тис. хабара
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки та прокуратури викрили в систематичному отриманні хабарів керівника одного з управлінь Одеської митниці Державної фіскальної служби.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Правоохоронці встановили, що чиновник організував схему отримання хабарів від підприємців за видачу дозвільних документів для зовнішньоекономічних операцій. Вартість своїх "послуг" він оцінював від 2 тис. доларів США.

Оперативники затримали його під час отримання $3 тис. хабара.

Під час обшуків у нього виявили колекцію картин і монет, повідомив прес-секретар Генпрокуратури Андрій Лисенко в Фейсбуці.

"У квартирі чиновника і на горищі вилучили близько 1000 монет різних номіналів і металів, що датуються ХVII-XX століттями, майже 70 картин, ікони, а також 63 тис. доларів США і 50 тис. гривень. Зараз у рамках розслідування за ст. 366-1 КК України за фактом декларування недостовірної інформації перевіряють дані про можливе ухилення від подання відомостей про зазначені цінності", - написав він.

Нагадаємо, в серпні в.о. голови ДФС Мирослав Продан відсторонив від посади начальника Одеської митниці Олександра Власова, у якого з-під носа вкрали 37 контейнерів з контрабандою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram