ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики знайшли заміну "міністру доходів і зборів" Ташкенту, який втік до Росії

Його замінив уродженець Нікополя Євген Лавренов ("Тамплієр").

Бойовики знайшли заміну "міністру доходів і зборів" Ташкенту, який втік до Росії
Евгений Лавренов
Фото: nikopolnews.net

Новим так званим "міністром доходів і зборів ДНР" став уродженець міста Нікополь Євген Лавренов, який змінив на цій посаді Олександра Тимофєєва ("Ташкент"), котрий втік до Росії.

Про це повідомляють російські ЗМІ і ресурси терористів.

Зазначають, що Лавренов проживає в окупованому Донецьку, але зареєстрований у Нікополі по вулиці Першотравневій.

За даними сайту "Миротворець", Лавренов має позивний "Тамплієр".

До Донецька він переїхав у грудні 2014 року, де відразу отримав "керівну посаду". До призначення "міністром" він керував "управлінням стратегічного розвитку промисловості" в "адміністрації ватажка" ДНР "Олександра Захарченка.

За інформацією сайту nikopolnews, раніше Лавренов працював у компанії (посада не відома) ПП "Протех", зареєстрованих в Алчевську Луганської області. Займається консультуванням з питань оподаткування. Назва компанії згадується в п'яти судових рішеннях, чотири з яких кримінальні.

Друге можливе місце роботи - ТОВ "ВІП" в селищі Солоне Дніпропетровської області. Підприємство виконує функції посередників у торгівлі товарами.

Нагадаємо, 31 серпня ватажок "ДНР" Олександр Захарченко, який очолював російську окупаційну адміністрацію з 2014 року, отримав смертельне поранення під час вибуху в кафе "Сепар" у центрі Донецька. Після цього оточення Захарченка виїхало до Росії, в тому числі "Ташкент", який також постраждав під час вибуху.

У вересні минулого року автомобіль "Ташкента" підірвали в Донецьку, а самого його госпіталізували.

Прокуратура Донецької області заочно звинувачує Тимофєєва в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 Кримінального кодексу (участь у терористичній групі чи терористичній організації). Йому загрожує до 15 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram