ГоловнаСуспільствоПодії

Україна звернеться в ОЗХЗ з приводу викидів у Армянську

МЗС збирає пакет документів.

Україна звернеться в ОЗХЗ з приводу викидів у Армянську
Фото: fakty.ua

Україна передасть звернення до міжнародної Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) з приводу хімічних викидів і забруднення повітря в окупованому Криму на заводі "Кримський титан". Про це повідомила прес-секретар Міністерства закордонних справ (МЗС) Мар'яна Беца, повідомляє "5 канал".

За словами Беци, на сьогодні МЗС збирає у компетентних органів всю інформацію, і необхідні матеріали, і докази хімічного викиду в Криму.

"Звичайно, ми засуджуємо всі ці дії і нам потрібно для передачі в Організацію із заборони хімічної зброї повний пакет документів. Ми збираємо з усіх причетних, компетентних органів всю інформацію, всі матеріали, всі докази. Нам потрібна експертна оцінка наших відомств, і як тільки ми отримаємо їх - я думаю, це буде найближчим часом - ми відразу передамо це в Організацію з заборони хімічної зброї", - наголосила прес-секретар МЗС.

Вона також додала, що відповідальність за ситуацію з заводом "Кримський титан" Україна повністю покладає на Російську Федерацію.

За словами Беци, на сьогодні МЗС збирає у компетентних органів всю інформацію, і необхідні матеріали і докази хімічного викиду в Криму.

Нагадаємо, в ніч з  23 на 24 серпня в Армянську стався викид невідомої речовини. Окупаційна влада заявила, що причиною викидів є спека і тривала відсутність опадів. Однак, за попередніми даними досліджень, причиною забруднення є випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного "Кримським титаном".

В Армянську для школярів на два тижні оголосили канікули, а дошкільнят з батьками і школярів "в профілактичних цілях" відправлять на відпочинок в кримські санаторії. Президент України Петро Порошенко запросив дітей з Армянська оздоровитися в Херсонській області.

7 вересня на погане самопочуття поскаржився 41 прикордонник з Херсонської області. П'ять з них госпіталізували.

Україна відкрила кримінальне провадження за фактом токсичного викиду в Армянську. Справу кваліфікували за статтею "Забруднення атмосферного повітря".

8 вересня стало відомо, що через викиди "Титана" з сіл в Херсонській області вивозять дітей і вагітних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram