ГоловнаСуспільствоВійна

Пункт пропуску "Станиця Луганська" відновив роботу після модернізації (оновлено)

КПВВ був закритий з 2 вересня.

Роботи з реконструкції контрольного пункту в'їзду-виїзду "Станиця Луганська" завершили, пункт пропуску відновить роботу сьогодні, 8 вересня, о 12.00. Про це повідомили в штабі ООС.

КПВВ Станиця Луганська була спроектована на пропуск шести тисяч чоловік щозмінно, а реально за добу проходило 10-12 тисяч.

"Завдяки збільшенню кількості робочих місць до 40 планується забезпечити комфортний перетин лінії розмежування такої кількості громадян без зменшення їх безпеки", - розповіли військові.

Також на КПВВ збільшили кількість автоматизованих робочих місць з перевірки документів та облаштували систему відеоспостереження.

"Нині повністю замінено дорожнє покриття в контрольному пункті, облаштовані укриття, навіси-накопичувачі для осіб, які перетинають лінію розмежування, змонтовані нові модулі для проведення паспортного і фіскального контролю. Завершується підведення комунікацій і будівництво додаткових зручностей для громадян", - зазначено в повідомленні.

Оновлення. Прес-служба Луганської обладміністрації своєю чергою повідомила, що на підході до КПВВ був проведений ремонт ділянки автомобільної дороги С-131624 КПП «Красна Талівка» - Луганськ - Станиця Луганська.

Безпосередньо на пункті пропуску встановлено павільйони очікування та пішохідні огорожі, модулі для паспортного контролю і співробітників, які несуть службу на пункті пропуску, а також туалети (зокрема для маломобільних груп населення).

Крім того, обладнано пункт надання фельдшерської допомоги, пункт відпочинку відвідувачів КПВВ з кімнатою для матері й дитини, модуль представництв Червоного Хреста та інших гуманітарних організацій. Тепер безпосередньо на пункті пропуску працюватиме пересувний модуль Ощадбанку.

На облаштування КПВВ "Станиця Луганська" з обласного бюджету передбачено близько 20 млн гривень.

Пункт пропуску працюватиме в осінньому режимі - 07:00 до 18:30.  

У штабі ООС нагадали, що Станиця Луганська наразі залишається єдиним дорожнім коридором в Луганській області. Найближчий в цьому регіоні, повністю оснащений і готовий до роботи пункт пропуску "Золоте", значно б розвантажив "Станицю Луганську", але російсько-окупаційні війська весь час демонструють свою зневагу до гуманітарних потреб населення і третій рік блокують його відкриття.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram