ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі загинув один український військовий, двох поранено

Від початку доби ворог 18 разів обстріляв позиції українських військових.

На Донбасі загинув один український військовий, двох поранено
Фото: Макс Левин

Протягом доби, з 7 до 18 години, російські окупаційні війська 18 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, застосувавши на окремих напрямках озброєння, заборонене Мінськими угодами. У результаті один український військовослужбовець загинув і двох поранено.

За даними прес-центру штабу ОСС, противник вів прицільний вогонь з мінометів калібру 120 і 82 мм, озброєння БМП, різних типів гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Під обстріл потрапили позиції Об'єднаних сил у районах населених пунктів Кримське, Південне, Авдіївка, Невельське, Красногорівка, Гранітне, Гнутове, Павлопіль, Лебединське, Широкине.

У районах населених пунктів Красногорівка і Гранітне ворог відкривав вогонь по позиціях Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів.

"У разі загрози життю військовослужбовців командири приймали рішення про здійснення вогневого впливу на супротивника з метою змусити його припинити обстріл", - вказується в повідомленні.

У штабі нагадали, що вранці в суботу, 24 серпня, окупанти обстріляли з артилерії калібру 152 мм село Врубівка Луганської області. У результаті обстрілу загинув 35-річний мирний житель. Крім того, постраждали три житлові будинки та місцева школа.

Як повідомляли, в четвер, 23 серпня, в зоні бойових дій на Донбасі загинули п'ятеро українських військових, ще 7 військовослужбовців отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram