ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримський активіст Євромайдану Костенко вийшов на волю

Костенко в російській колонії відбував покарання за "побиття" беркутівця.

Кримський активіст Євромайдану Костенко вийшов на волю
Александр Костенко
Фото: crimeahrg.org

Засуджений у Росії кримський активіст Євромайдану Олександр Костенко вийшов на волю. Про це повідомив журналіст Російської служби "Радіо Свобода" Антон Наумлюк. Звільнення Костенка підтвердила український омбудсмен Людмила Денісова.

"Зараз він уже під захистом української влади. Олександр перебуває з консулом України, і вони прямують у Москву, в Посольство України в РФ. Він під юрисдикцією нашої країни. Я на зв'язку з консулом, тримаю ситуацію під контролем", - написала Денісова.

Засуджений до тюремного ув'язнення Костенко відбував покарання в колонії загального режиму російського міста Кіров-Чепецький.

За версією російського слідства, 18 лютого 2014 року протягом "масових заворушень" у Києві Костенко заподіяв тілесних ушкоджень співробітнику кримського спецпідрозділу "Беркут". Активіст також, як стверджують силовики, без передбаченого законом дозволу незаконно зберігав за місцем проживання нарізний ствол.

Костенко не визнав своєї провини. Наприкінці лютого 2016 року президія підконтрольного Росії Верховного суду Криму розглянула касаційну скаргу захисту Костенка й ухвалила рішення - "залишити судові акти без зміни, призначити шляхом поглинання більш суворого менш суворим покаранням 3 роки 6 місяців позбавлення волі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram