ГоловнаСуспільствоЖиття

Під КМДА проходять акції за і проти подорожчання проїзду в метро (оновлено)

Підтримати підняття цін прийшли співробітники метрополітену.

Під стінами Київської міської державної адміністрації проходить акція протесту проти підняття цін на проїзд у громадському транспорті, повідомляє кореспондент Lb.ua.

На акцію прийшли близько 200 осіб, ситуація спокійна.

У той самий час біля станції метро "Хрещатик" через дорогу від КМДА збираються прихильники підняття цін. Це люди у формі "Київпастрансу", а також машиністи підземки. Кількість учасників акції на підтримку подорожчання - близько 150 осіб.

Столична влада обіцяла, що після подорожчання проїзду співробітникам "Київпастрансу" і "Київського метрополітену" підвищать зарплати.

"Пасажири не бачать, що відбувається в тому-таки КП "Київпастранс". Сьогодні є вільні вакансії в цьому підприємстві для понад 2000 осіб. Водій, який працює з раннього ранку до пізнього вечора, повинен відпочивати два дні, але маючи таку кількість вакансій, "Київпастранс" не може собі таке дозволити. А чому не вистачає водіїв? Тому що низька заробітна плата. Тому, з одного боку, ціни за проїзд у транспорті "кусаються", а з іншого - близько 10 000 працівників "Київпастрансу" і 8000 працівників "Київського метрополітену", - заявив напередодні віце-мер Києва Микола Поворозник.

Нагадаємо, що з 14 липня в Києві підвищать вартість проїзду в наземному і підземному транспорті до 8 гривень. Зараз разова поїздка в метро коштує 5 гривень, у тролейбусах, автобусах, трамваях - 4 гривні.

Оновлення. Представники обох мітингів зайшли в будівлю КМДА, де проходить сесія міської ради, з наміром "проконтролювати прийняття рішення". На вході в адміністрацію сталося кілька невеликих сутичок між прихильниками і противниками підвищення цін, однак обійшлося без постраждалих, нікого не затримали.

На вході в КМДА чергують кілька правоохоронців, також близько 30 поліцейських перебувають усередині будівлі, в холі.

Оновлення 12:00. Мітингувальники намагаються прорватися в зал засідань, правоохоронці їх не пропускають. Постраждалих і затриманих немає.

Через бійку Київрада пішла на перерву, засідання продовжиться після обіду.

Нагадаємо, що з 14 липня в Києві підвищать вартість проїзду в наземному і підземному транспорті до 8 гривень. Зараз разова поїздка в метро коштує 5 гривень, у тролейбусах, автобусах, трамваях - 4 гривні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram