ГоловнаСуспільствоЖиття

МінТОТ повідомило про різке скорочення рослинності в Криму

Винувата окупаційна влада і суха погода.

Супутникові дані свідчать про різке скорочення зеленої рослинності в Криму. У деяких частинах Кримського півострова індекс NDVI, який використовується для кількісної оцінки рослинного покриву, знизився до позначки 0,3 (за шкалою від 0 до 1).

Про це повідомило в п'ятницю, 13 липня, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

2016 рік
2016 рік

2018 рік
2018 рік

МінТОТ звинувачує в цьому окупаційну владу і низьку кількість опадів.

За оцінками українських чиновників, ситуація, що склалася, може призвести до знищення заповідних ландшафтів, ерозії ґрунтів, неможливості ведення традиційного сільського господарства.

Нагадаємо, в 2016 році в Інституті Горшеніна пройшло декілька круглих столів, присвячених екології Криму під окупацією. На одному з них радник міністра аграрної політики і продовольства Олександр Лієв повідомив, що в зв'язку з припиненням надходження дніпровської води в Північно-Кримський канал 400 тис. га землі в Криму стали неродючими.

Засновник проекту Free Crimea Тарас Березовець говорив, що північ Кримського півострова повертається до стану напівпустелі. У складі України цей регіон було штучно перетворено в оазис, а зараз він повертається до свого початкового стану, яким був до 1954 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram