ГоловнаСуспільствоЖиття

Березовець: північ Криму перетворюється на напівпустелю

Оцінити реальний стан екології в Криму нині неможливо.

Березовець: північ Криму перетворюється на напівпустелю
Фото: Сергей Нужненко

Засновник проекту Free Crimea Тарас Березовець заявив, що в результаті анексії Криму північ півострова перетворюється на напівпустелю.

Про це він сказав на прес-конференції "Від зони рекреації до зони відчуження", яка прийшла в Інституті Горшеніна за підтримки Free Crimea.

"Північ півострова, по суті, повертається до стану напівпустелі чи пустелі, в тому числі через перекриття Північно-Кримського каналу. Україна зробила свого часу, за СРСР, величезні позитивні зміни в екології. Північ Криму перетворили в оазис, там і птахи з'явилися, помінявся склад фауни. А зараз він повертається, на жаль, до свого первинного стану, яким він був до 1954 року", - сказав Березовець.

"Шкода для екології має більш довгостроковий ефект. Це не те саме, що відібрати завод, а завтра повернути. Це мінімальні втрати, можна якийсь ремонт провести. Тут таке неможливо. Екологія - це та сфера, яка відновлюється десятиліттями або взагалі не відновлюється", - констатував він.

Березовець також визнав, що оцінити реальний стан екології в Криму на сьогодні неможливо.

"Є дві проблеми. Перша - це неможливість реального моніторингу, тому що РФ приховує реальну статистику, вони не дають реальної ситуації, а російські екологічні організації більш пасивні", - сказав він.

Нагадаємо, що Березовець - кримчанин, він народився в Керчі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram