ГоловнаСуспільствоЖиття

На Майдані в Києві пройшла акція на підтримку політв'язнів Кремля (оновлено)

Понад сотня людей зібралися з плакатами #FreeSentsov.

На Майдані незалежності в Києві 1 липня провели акцію на підтримку українських політв'язнів Кремля. Учасники акції тримають у руках плакати й банери із зображенням Олега Сенцова, а також з гаслами #Free Sentsov і #Save Oleg Sentsov.

За словами організаторів, це міжнародна акція, заходи в рамках якої відбуваються у різних країнах світу, зокрема в Литві, Грузії, США.

Організатори акції планують також влаштувати в Києві автопробіг на підтримку політв'язнів.

На Майдані також відбувся імпровізований мітинг лідерів Меджлісу кримськотатарського народу. Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав зробити все, щоб звільнити з російських в'язниць усіх громадян України.

"Ми повинні змусити Росію повернутися в межі міжнародного права, щоб вона звільнила всіх наших співгромадян і пішла з нашої території - з Криму та Донбасу. Ми повинні об'єднатися самі та об'єднати навколо цієї мети всіх наших міжнародних партнерів", - наголосив Чубаров.

Акцію на підтримку українського режисера Олега Сенцова, незаконно засудженого в Росії до 20 років колонії, планують провести також 2 липня о 21:00 на стадіоні "Олімпійський" в Києві. Всіх небайдужих закликають приєднатися до акції, запалюючи на полі напис "Олегу, Україна з тобою!". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram