ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстріляли житлові квартали Зайцевого з мінометів

Мирні мешканці в ході обстрілу не постраждали.

Проросійські бойовики обстріляли з мінометів житлові квартали Зайцевого Донецької області.  

Про це йдеться в повідомленні української сторони СЦКК, опублікованому на сторінці прес-центру операції Об'єднаних сил у Facebook.  

Фото: facebook.com/pressjfo.news

"Українська сторона СЦКК інформує, що бойовики збройних формувань РФ, незважаючи на введення з 00:00 1 липня 2018 року режиму припинення вогню в рамках "хлібного перемир'я" уздовж усієї лінії розмежування сторін, ухваленого Тристоронньою контактною групою 27 червня 2018 року в Мінську, порушили режим тиші, застосувавши по позиціях ЗС України та цивільній інфраструктурі населеного пункту Зайцеве міномети калібру 120 мм (14 мін)", - ідеться в повідомленні.  

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Як зазначається, фотофіксація дає змогу встановити, що противник вів вогонь уночі з населеного пункту Зайцеве Південне, в період з 3:55 до 4:20.  

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Внаслідок обстрілу знищено нежитловий будинок, пошкоджено господарчі будівлі, огорожу та присадибні ділянки мирних мешканців на вулиці Маресьєва. Мирні мешканці в ході обстрілу не постраждали.

Про зазначений факт були проінформовані представники Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі (СММ ОБСЄ).

"Українська сторона СЦКК розцінює цей обстріл як явну провокацію з боку бойовиків, спрямовану на вчинення психологічного тиску на мешканців населених пунктів, а також, щоб змусити ЗС України відкрити вогонь, і перекласти із себе відповідальність за порушення режиму тиші", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, бойовики порушили нове перемир'я на Донбасі в перші кілька годин.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram