ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві СБУ затримала банду рекетирів з Північного Кавказу

У Києві СБУ затримала банду рекетирів з Північного Кавказу
Фото: пресс-центр СБУ

Співробітники Служби безпеки України затримали учасників організованого угруповання, до складу якого входили четверо громадян Росії, інформує прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що організатор банди і троє його спільників, уродженці Північного Кавказу, двоє з яких раніше судимі за вимагання та викрадення людей, діяли на території Київської та Черкаської областей.

"Зловмисники вимагали від київського бізнесмена 35 тисяч доларів США за нібито охорону його готелю. Учасники угруповання, застосовуючи фізичне насильство та психологічний тиск , вибивали таку ж суму у комерсанта з Умані, який займався організацією проживання хасидів під час щорічного паломництва на могилі їх духовного лідера - цадика Рабі Нахмана", - йдеться в повідомленні.

Співробітники спецслужби затримали чотирьох учасників угруповання в Києві під час отримання чергового "траншу" в розмірі 8 тисяч доларів США від одного з бізнесменів.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Затриманим оголошено про підозру у вчиненні злочину, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше в червні в Запорізькій області затримали банду, що видавала себе за співробітників СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram