ГоловнаСуспільствоЖиття

Як і де вести блог: способи просування

Віднедавна блогер - це професія. Тому все більше молодих людей пробують себе в цьому. Добре, що вести блог можна в різних форматах (фото, відео, текст) і, відповідно, на різних платформах інтернету: соцмережі, YouTube, свій сайт. За допомогою фахівців з AIR Academy, SeoGroup і Prodex розглянемо способи ведення і розкрутки в ТОП кожного з видів блогінгу, а також заробітку на ньому.

Відеоблогінг

Користувачеві YouTube, який вирішив стати відеоблогером, корисно опанувати режисерську та операторську роботу. Командна згуртованість у створенні контенту підвищить якість і креативність бажаного результату. Але є блогери, які і самостійно дають собі раду з цим.

Уже кілька років існують курси відеоблогінгу від Air Academy. Це може бути корисно для ведення власного бізнесу. Отримати додаткову інформацію про курси можна на сайті академії.

Поради відеоблогерам-початківцям:

  1. Визначтеся конкретно з тематикою вашого каналу.
  2. Пам'ятайте, що глядач очікує побачити і почути зв'язну, конструктивну інформацію. Навіть якщо ви будете обговорювати різнокольорові повітряні кульки. Якщо не вдається, створіть сценарій і не виливайте на підписників масу непотрібних слів.
  3. Не потрібно прагнути якнайшвидше видати глядачам готовий матеріал. Переконайтеся, що відео повноцінне і цікаве настільки, що дійсно більше нічого додати. І ви отримаєте відповідну реакцію аудиторії і відгуки.
  4. На початку відео за 15-50 секунд зумійте розповісти стислий зміст ролика. Це мотивує глядача продовжити дивитися публікацію.
  5. Наприкінці ролика запропонуйте переглянути попередні роботи і посилання на них, а також попросіть підписатися на ваш канал. Так ви зможете залишити слід у пам'яті глядача.
  6. Не повторюйтеся і дивуйте свою аудиторію новим матеріалом.

Блог на сайті

Це написання статей на будь-яку тематику: наука, навчання, кулінарія й інше. Головне - ви повинні вміти зацікавити і писати грамотно. Так ви зможете вести блог на сайті самостійно.

Поради для поліпшення вашого блогу:

  1. Подбайте про те, щоб створити затишний дизайн блогу. Не використовуйте для його оформлення ядучих відтінків.
  2. Підключіть акаунти соцмереж для популяризації ваших статей.
  3. Використовуйте гумор у своїй письменницькій мові.
  4. Працюйте з коментарями і проводьте опитування.
  5. Зважайте на аргументовану критику, ігноруйте образи читачів.
  6. Аналізуйте тренди Google і пошукові запити, щоб розуміти, відповіді на які питання будуть цікаві людям.

Популяризувати свій блог легше й ефективніше завдяки SEO-інструментам. Наприклад, розкрутка сайту від Prodex дозволить вашому сайту залучати цільових читачів через органічний пошук. Ці послуги вам можуть надати також seo-фахівці з SeoGroup та інших агентств. Обираючи сеошників, звертайте увагу на те, наскільки високо вони змогли підняти свій сайт за запитами "розкрутка сайту", "пошукове просування" тощо.

Блог у соцмережах

Ведення пабліків, групи, особистої сторінки в таких соціальних мережах, як Instagram, Facebook, Tumblr, Twitter. Такому блогінгу властиве розміщення публікацій змішаного типу: музика, фото, статті або відео.

Кількість передплатників можна підвищити за допомогою реклами брендів, що також належить до заробітку. Тут важлива здатність грамотно надати інформацію і красиво (не будь-як) її оформити.

Ось кілька порад для блогінгу в соціальних мережах: 

  1. Забезпечте своїх постійних і потенційних передплатників конструктивною короткою інформацією.
  2. Розвивайтеся як особистість, щоб зуміти створити неповторний матеріал вашого блогу.
  3. Публікуйте тільки красиві зображення і фото.
  4. Структуруйте зміст і потік вашого профілю.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram