ГоловнаСуспільствоПодії

У Криму зникла електрика і збоїть мобільний зв'язок

Імовірна причина - аварія на підстанції "Тамань" у Краснодарському краї.

У Криму зникла електрика і збоїть мобільний зв'язок
Фото: Depositphotos

В анексованому Росією Криму зникла електрика і збоїть мобільний зв'язок.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

За даними очевидців, знеструмлено весь Сімферополь - немає світла в торгових центрах, кафе, не курсують тролейбуси. Також про відключення світла повідомляють жителі Севастополя і Ялти.

Деякі установи і підприємства увімкнули генератори.

Як повідомляє ТАСС, причиною відключення електрики могла стати аварія на підстанції "Тамань" у Краснодарському краї.

"За попередніми даними, через аварію на підстанції "Тамань", розташованій на території Краснодарського краю, порушено електропостачання на Кримському півострові", - розповіли в російському МНС.

Нагадаємо, в лютому на російському енергомосту в Крим сталася аварія. Перебої з електрикою відчули понад 100 тис. жителів півострова.

У липні минулого року через аварію було відключено чотири гілки енергомоста: на півострові не працювали світлофори і зупинилися тролейбуси. У серпні російські енергетики ввели графіки тимчасового відключення електропостачання на південному березі Криму через перевищення допустимого навантаження на повітряній лінії "Сімферопольська - Ялта".

Незважаючи на запуск третьої нитки російського енергомоста навесні 2016 року, в Криму тривають відключення світла. З грудня 2015 року на півострів перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження електроопори в Херсонській області. Зараз Крим забезпечують електроенергією власної генерації, із генераторних установок з Росії і по енергомосту з Кубані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram