ГоловнаСуспільствоПодії

З початку року в Україні зникли безвісти 57 дітей

Усього поліція отримала 2937 повідомлень про зникнення неповнолітніх.

З початку року в Україні зникли безвісти 57 дітей
Фото: Александр Рудоманов

На сході України з початку конфлікту безвісти зникли 56 дітей, з яких 23 дитини знайшли і ще 33 перебувають у розшуку. Про це сьогодні повідомила Уповноважений Верховної Ради України Людмила Денисова.

Напередодні Міжнародного дня зниклих безвісти дітей Денисова подала запит у департамент превентивної діяльності Національної поліції України стосовно зниклих в Україні дітей.

За цією інформацією, протягом 2017 року територіальні підрозділи Нацполіції отримали 8124 повідомлення про зникнення дітей. Було відкрито 742 кримінальні провадження за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Не знайденими за 2017 рік залишаються 48 дітей.

Уже в поточному році в територіальні органи поліції надійшло 2937 заяв і повідомлень про зникнення дітей. Відкрито 222 кримінальні провадження за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. На 30 квітня 2018 року не знайденими залишаються 57 дітей.

"За час конфлікту на сході України безвісти зникли 56 дітей, з них вдалося знайти тільки 23 дитини, ще 33 досі перебувають у розшуку", - говорить уповноважений Верховної Ради України з прав людини. Нагадаємо, напередодні поліція Луганської області вивела з лісу шістьох заблукалих дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram